داستان شکل گیری
ری زان

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp

موسسه راهبران کسب و کار ری زان

در طی چند سال کار مداوم در حوزه توسعه روستایی در منطقه داورزن سبزوار فعالیت های زیادی در حوزه شناسایی مشکلات روستاها و زمینه های شکوفایی آنها با استفاده از قابلیت ها و توانمندی های ذاتی روستاها انجام شده، که در نوع خود مهم و با ارزش است. افراد و  گروه‌هایی با داشتن ایده یا راه‌حل قدم پیش گذاشته و مورد حمایت مالی شرکت های فعال در حوزه کسب و کار روستایی قرار گرفتند، اما این حمایت و این همکاری اغلب موجب توسعه و پایداری کسب‌وکارها نشده است.

وامی پرداخت شده یا مشارکتی اتفاق افتاده، ولی کارآفرین مورد حمایت یا مجموعه حمایت شده از میانه راه،‌ مسیر دلخواهی را طی کرده و این مسیر منجر به شکست کسب‌وکار و توقف یک روند تازه و نوپا شده و نه‌تنها ثمری را نصیب او نکرده، ‌بلکه بعضا باعث دلسردی و ایجاد منازعات بی‌حاصل میان عناصر درگیر در کسب‌وکار شده است.

بر این اساس یک آسیب شناسی جامع در زمینه علل عدم رشد کسب و کارهای روستایی انجام شده و در نتیجه بنظر رسید که حلقه مفقوده ای میان کسب‌وکارهای نوپا و نهادهای تسهیلگر (نظیر مراکز رشد، صندوق های کارآفرینی و شرکت های سرمایه گذار خطرپذیر) وجود دارد. به عبارت دیگر دوطرف قادر به ارتباط با یکدیگر نبوده و بنابراین صاحبان ایده های نو و کارآفرینان قادر به جلب حمایت آنها در جهت توسعه و رسیدن به یک کسب و کار پایدار نیستند. این حلقه مفقوده با افرادی پر میشود که از یکسو بتوانند از نزدیک در کنار کارآفرین حضور داشته و نیازهای او را درک کنند و از طرف دیگر زبان و ادبیات کار با نهادهای تسهیلگر را داشته باشند. برای اثر بخشی بیشتر باید این افراد خود کارآفرین بوده و یا حداقل از تجربه کافی در زمینه کسب و کارهای نو برخوردار باشند. این افراد را با عنوان راهبران کسب و کار نام گذاری کردیم و در پی شکل دهی سازمانی جهت بکارگیری آنها برآمدیم.

 بدین ترتیب “موسسه ری زان” شکل گرفت. مجموعه ای با شرح وظایف معین و با هدف راهبری و مشاوره عملی به کارآفرینان. این نهاد اکنون با بکارگیری خبرگان و افراد باتجربه در حوزه کسب و کارها (خصوصا کسب و کارهای روستایی) آماده خدمت رسانی به کسانی است که در شکل گیری کسب و کار خود نیاز به راهبری دارند. 

برای استفاده از خدمات این نهاد لازم است فرد یا تیم کارآفرینی که از یک ایده مناسب و قابل توسعه در کسب و کار برخوردار است نسبت به ایجاد تیمی مرکب از افراد هم فکر اقدام کرده، از طریق ارتباط با مراکز تسهیلگر خود را عرضه کرده باشد و صلاحیت لازم را از یکی از این نهادها کسب نموده و موفق به ارائه محصولی اولیه از کسب و کار خود گردد. در این صورت نهاد ری زان آماده ارائه خدمات مشاوره ای یا راهبری به این عزیزان بوده و می تواند آنها را در توسعه کسب و کار و حفظ و گسترش آن به بازارهای جدید و پایدار یاری نماید.

ری زان نامه

داستان شکل گیری
ری زان

موسسه راهبران کسب و کار ری زان در طی چند سال کار مداوم در حوزه توسعه روستایی در منطقه داورزن سبزوار فعالیت های زیادی در