پرسش های متداول در ری‌زان

چرا انتخاب ری‌زان برای راهبری هوشمندانه است؟

موضوع ری‌زان یا هر راهبر یا مجموعه دیگری نیست ، موضوع انتخاب راهبر و استفاده از خدمات راهبری و مشاوره کسب و کار در جریان ورود کارآفرین به این مسیر تازه از زندگی است ، که انتخاب و حرکت در کنار یک راه بر را برای کارآفرین به یک الزام جدی تبدیل کرده است که اگر چنین نکند ، چه بسا آسیب های جدی ناشی از تکرار خطا یا رفتن از مسیری را بکند که قبلا آزموده شده و نامناسب بودن آن برای افرادی دیگر به اثبات رسیده است ، علاوه بر این باید توجه داشت که ری‌زان یا مجموعه ای که خود را به عنوان راه بر معرفی می کند ، در حقیقت کسانی هستند که خود وارد این راه شده اند و موفق یا شکست خورده ، تا انتهای راه را رفته اند و شاید این مهمترین شاخصی است که کارآفرین در ابتدای کار و در زمان انتخاب راه بر باید به آن توجه کند.

مراحل پذیرش کارآفرین در ری‌زان چیست؟ شرایط کسب و کار مورد پذیرش در ری‌زان چیست؟

          در ری‌زان دو گروه کارآفرین مورد قبول و پذیرش قرار می گیرند : گروه اول کسب و کار یا کارآفرینی که مراحل مختلف غربالگری و راستی آزمائی را در داخل یک مجموعه سرمایه گذار یا تسهیلگر طی کرده و به هر شکلی موفق به جلب نظر آن مجموعه شده است ، که در این صورت ری‌زان بنا بر درخواست مجموعه سرمایه گذار یا تسهیلگر مسئولیت راه بری کسب وکار را به نیابت و به درخواست آنها می پذیرد و در شکل دوم زمانی است که کارآفرین به شخصه موفق به عبور از مراحل اولیه ایده ، تولید محصول یا ارائه خدمت و فروش به شکل محدود شده و به نوعی چرخه اولیه ایده تا فروش را طی کرده است ،  که در این صورت هم با علاقه و اراده خودش می تواند به ری‌زان مراجعه نموده و از خدمات ری‌زان برای همراهی در مسیر رشد و توسعه خود استفاده نماید. 

آیا ری‌زان به کسب و کارها در صورت نیاز سرمایه بذری می دهد؟ شرایط دریافت چیست؟ میزان آن چه قدر است؟

          بله ری‌زان به کسب وکار پذیرفته شده ای که فاقد سرمایه گذار است ، سرمایه بذری تا حداکثر سیصد میلیون ریال پرداخت می کند و در ازای آن بخشی از سهام کسب و کار را دریافت می کند ، ولی تعیین مبلغ و چگونگی مصرف آن با نظر راهبر شغلی معرفی شده از سوی ری‌زان خواهد بود. 

در ازای دریافت راهبری در ری‌زان کارآفرین چه تعهداتی دارد؟

شکل ایده آل ارتباط میان کارآفرین و ری‌زان ، روش دریافت سهام و شراکت است که در این حالت ری‌زان برای موفقیت کسب وکار به دلیل اشتراک در منافع و سهیم بودن در آینده آن انگیزه جدی تری خواهد داشت ولی چنانچه کارآفرین یا سرمایه گذار علاقمند به این روش نباشند ، روش پرداخت هزینه های مشاوره و راهبری بر اساس تعرفه های ری‌زان ، می تواند انتخاب شود.

آیا مدت زمان خدمات ری‌زان محدود است؟

مانند اغلب دوره های شتابدهی ، خدمات ری‌زان محدود به یک زمان مشخصی است و بسته به نوع کسب و کار حداکثر یکسال خواهد بود و در پایان این دوره طرفین نسبت به مرور گذشته این ارتباط اقدام خواهند نمود  و پس از بررسی و در صورت نیاز با توافق طرفین تمدید می گردد. به هرحال انتظار از راهبری کسب و کارها این است که بعد از یک مدت معین، آن کسب و کار به نتیجه برسد. در این صورت فرمت ارتباطی ری‌زان با آن کسب و کار از راهبری به سهام داری حداقلی تغییر می یابد.

 آیا امکان انصراف و خروج کارآفرین از ری‌زان وجود دارد؟

بله مطابق با قرارداد فی مابین کارآفرین می تواند با خرید سهام ری‌زان به قیمت توافقی ، ارتباط میان خود و ری‌زان را خاتمه بدهد یا در مواردی که از ابتدا مدل پرداخت حق مشاوره انتخاب شده ، از ادامه ارتباط با ری‌زان سر باز بزند.

آیا محدودیت نوع کسب و کار برای راهبری در ری‌زان وجود دارد؟

محدودیت خاصی برای نوع کسب و کار وجود ندارد ولی کسب و کارهای روستایی و فعالیت هایی که آثار اجتماعی بیشتری دارند در اولویت خواهند بود ، ضمن اینکه در هر حال در هر مورد ری‌زان ترجیح می دهد در صورتی وارد ارتباط با کسب و کار بشود که امکانات لازم از جمله راهبر متخصص در آن حوزه را در اختیار داشته باشد.

آیا پذیرش راهبری ری‌زان محدودیت جغرافیایی وجود دارد؟

خیر ولی ارائه خدمات در مناطق مختلف منوط به در اختیار داشتن راهبران میدانی حاضر در همان منطقه خواهد بود.

آیا ری‌زان خدمات آنلاین نیز دارد؟

بخش عمده ای از خدمات ری‌زان آنلاین ارائه می شود ولی در بخش راهبری میدانی ، ترجیح بر ارتباط و حضور مستقیم راهبر میدانی است.

تفاوت ری‌زان با شتاب دهنده ها و مراکز رشد در چیست؟

رویکرد این مراکز در بخش های مختلفی شبیه به هم هستند ولی به طور مشخص مراکز رشد جنبه علمی و آزمایشگاهی و دانشگاهی قوی تری نسبت به شتاب دهندها دارد ، در حالیکه یک شتاب دهنده رویکرد کسب وکاری و تجاری و اقتصادی جدی تری دارد و ری‌زان در واقع در امتداد فعالیت این مراکز ایجاد شده است ، یعنی وقتی یک کسب وکار در مرکز رشد یا شتابدهنده پذیرفته می شود ، تازه کار ری‌زان آغاز می شود و بعنوان بازوی مشورتی و تجربی می تواند در کنار کسب وکار و مرکز رشد یا شتابدهنده قرار بگیرد و بار انتقال تجربیات عملی را بر دوش بگیرد . و حال آنکه اغلب مراکز رشد و شتابدهنده ها بر دوش افرادی است که کمتر خودشان سوابق عملی کسب وکار داشته اند. 

آیا راهبران ارشد و راهبران میدانی تجربه کارآفرینی دارند؟

راهبران شغلی ارشد الزاما باید تجربه راه اندازی و فعالیت در کسب و کار را داشته باشند ، هرچند که توام با شکست بوده باشد. ولی راهبران میدانی لازم نیست که حتما  تجربه کسب وکار داشته باشند.

ارتباط ری‌زان با مجموعه راهبران میدانی و ارشد چه میزان است؟ آیا نظارت مستقیمی وجود دارد؟

بله ، اساسا ری‌زان به این دلیل تشکیل شده است که روابط میان راهبران ارشد و میدانی و همچنین کارآفرینان را رصد کند و بر تک تک مناسبات نظارت نماید ، و نهایتا به عنوان یک مرجع مستقل ثالث از این مناسبات و روابط گزارش و تحلیل منصفانه ای ارائه نماید ، نبود مرجع مستقل میان راهبران شغلی و کارآفرینان که بتواند میزان تاثیر مشاوره ها بر روند رشد کارآفرین را ارزیابی و مقدار دهی کند ، مشکل اصلی ای هست که ری‌زان در صدد ارائه راه حل برای آن است .البته این به معنای این نیست که بار اجرائی بر دوش ری‌زان است ، بلکه به مرور و با استقرار کامل پلتفرم هوشمند و اختصاصی ری‌زان ، تقریبا همه مناسبات در داخل این پلتفرم شکل می گیرد و ارزیابی ها نهایتا با استفاده از هوش مصنوعی تحلیل و گزارش ها منتشر می شود.

هر راهبر چه میزان وقت برای کارآفرین می گذارد؟

حد و اندازه این مسئله به توافق طرفین و نظر ری‌زان بر می گردد ولی قاعدتا هم راهبر علاقمند است که در صورت نیاز وقت بگذارد و هم کارآفرین ها از دریافت راهنمائی استقبال می کنند، ولی نقش ری‌زان همین است که در دراز مدت به دو طرف کمک کند که به یک روال منطقی و منصفانه برسند. ضمن اینکه زمان پاسخ گویی به سوالات کارآفرین در یک زمان و محدوده مشخص در پلتفرم هوشمند ریزان می باشد.

آیا می توان درصد رضایت کارافرینانی که ریزان راهبری آن ها را برعهده داشته است را بررسی کرد؟

بله. مهمترین خروجی سیستم ری‌زان ، همین میزان رضایت مندی طرفین از یکدیگر بر اساس روش های قابل راستی آزمائی است ، در تمام مراحل، فرم های نظر سنجی از راهبر ارشد و کارآفرین و راهبر میدانی دریافت می شود که با ترکیب نظرات و مقابله و مقایسه دیدگاه ها ، یک جمع بندی مستقل ارائه می شود. و طبعا راهبرانی که اثر گذاری آنها در روند رشد کسب وکار به اندازه کافی نباشد یا کارآفرینانی که از راهنمائی راهبران به درستی استفاده نکنند یا حذف می شوند یا ناچار به جبران خسارت می شوند. 

چگونه می توان از امنیت ایده و اطلاعات در ری‌زان مطمئن بود؟

ایده‌ها تا زمانی که بر روی آن‌ها مطالعات مرتبط با نیاز مشتری و تولید نمونه‌ی اولیه اتفاق نیفتد فاقد ارزش خاصی هستند و برخلاف تصور صاحبان ایده افراد متعددی در زمان واحد به ایده‌های مشترک می‌رسند. موردی که حائز اهمیت است و لازم است امنیت آن حفظ شود اطلاعات مربوط به یک کسب و کار است که برای حفظ آن قرارداد محرمانگی بین کسب و کار و یکایک افراد در ارتباط با آن منعقد می شود.

نوع قراردادهایی که میان ری‌زان و بقیه عناصر منعقد می شود ، به لحاظ قانونی و حقوقی از ایده ها و حقوق معنوی همه عناصر محافظت می کند ولی مهمترین شیوه صیانت از ایده ها بحث ثبت جلسات و گفت و گوها و قرارگرفتن آنها در یک سامانه شفاف و قابل دسترس است.

آیا ری‌زان در یافتن سرمایه گذار برای استارتاپ کارافرین کمک خواهد کرد؟

بله حتما

آیا ری‌زان می تواند به جز سرمایه بذری، نیروی تیم به ما معرفی کند؟

بهتر است نیروهای یک کسب وکار توسط خود آنها دور هم جمع بشوند و اساسا معرفی نیروی کار از بیرون از مجموعه های استارت آپی گزینه اول نیست.

برنامه راهبری ری‌زان چند روزه است؟ آیا محدودیت دارد؟

دوره راهبری اصلی در شش ماه صورت می گیرد ولی ممکن است بسته به نیاز کسب وکار این میزان کم یا زیاد هم بشود ، پس از پایان دوره راهبری ، ری‌زان و راهبران آن به عنوان سهامدار در کنار کسب وکار می مانند و حتی المقدور به رشد کسب وکار که منجر به ایجاد منفعت برای ری‌زان و راهبران می شود ، کمک می کنند.

پروسه پذیرش در ری‌زان چه میزان زمان می برد؟

حداکثر بین سه تا چهار جلسه ارتباط ری‌زان با کارآفرین و ایجاد تفاهم حداکثری پذیرش انجام می گیرد.

آیا ری‌زان شرکت ها یا کارآفرینان رقیب را نیز راهبری می کند؟ (تبادل داده های حساس)

ری‌زان نمی تواند راهبری انحصاری در یک زمینه را بپذیرد ولی طبیعی است که به رعایت مقررات حفظ اطلاعات محرمانه و قاعده عدم رقابت پایبند است.

آیا ری‌زان با گرفتن سهم در مسائل مدیریتی کسب و کار دخالت می کند؟

ری‌زان همواره یک سهامدار حداقلی است و طبیعی است که دخالت جدی در مسائل روزمره نمی تواند داشته باشد ولی میزان حضور ری‌زان و راهبران در تصمیم گیری ها به میزان نیاز و علاقه کارآفرینان بر می گردد.

آیا ری‌زان به کسب و کارهای کوچک نیز خدمات راهبری ارائه می دهد؟

اگر مشخصات کسب وکار قابل قبول در ری‌زان را داشته باشند ، بله

آیا می توان قبل از توافق نامه با ریزان، با راهبران ارشد و میدانی خود ارتباط داشت؟

طبعا ارتباط میان راهبران ارشد و میدانی قبل از انعقاد قرارداد از سوی ری‌زان برقرار نخواهد شد ولی نظر بقیه کارآفرینان در باره یک راهبر و سوابق موفقیت های وی در سایت ری‌زان نمایش داده می شود و بنا بر این کارآفرین با آگاهی نسبی از سوابق راهبران کار باآنها را آغاز می کند. 

آیا ری‌زان می تواند تعهدی در موفقیت کسب و کار ارائه دهد؟

خیر ، ولی شیوه و ساختار روابط در ری‌زان میان ری‌زان و همه عناصر درگیر به شکلی است که موفقیت به نفع همه خواهد بود. 

مراحل و شرایط پذیرش راهبر ارشد در ری‌زان چیست؟ آیا نیاز به درجه خاصی از موفقیت در کسب و کار مدنظر است؟

  ارشد از طریق معرفی و توصیه سایر راهبران ارشد و یا درخواست خودشان و پذیرش در مصاحبه کمیته ارزیابی راهبران ارشد ، پذیرفته می شوند . موفقیت در کسب و کار ملاک نیست ، چرا که بسیاری از راهبران موفق کسانی هستند که تجربه شکست در کسب و کار های قبلی خود را دارند ، اما داشتن تجربه کارآفرینی حتی به اندازه محدود ضرورت دارد.

منافع راهبر ارشد در ری‌زان چیست؟

راهبران ارشد هم مانند راهبران میدانی و ری‌زان در منافع کسب وکار شریک هستند ، تنها تفاوت میان راهبران ارشد و راهبران میدانی این است که هزینه های کوچک و عملا پرداخت هر مبلغی خارج از سود سهام به آنها منتفی است و برای همین هم میزان سهم بیشتری از کسب وکار را به نسبت راهبر میدانی دریافت می کنند. 

آیا خدمات راهبر ارشد در ری‌زان زمان های از پیش تعیین شده دارد؟ و یا با توافق طرفین تنطیم می شود؟

در سامانه ای که در دست طراحی است ، راهبر ارشد زمان هایی را به ری‌زان اختصاص می دهد که با توجه به مقررات داخلی ری‌زان زمان ها با درخواست کارآفرین یا راهبر میدانی به راهبر ارشد اطلاع داده می شود.

شرایط خروج راهبر ارشد از ری‌زان چیست؟

همانند راهبر میدانی است و به توافق میان ری‌زان و راهبر ارشد بستگی دارد ولی اگر اصرار از سوی راهبر ارشد باشد ، طبیعی است که شرایط را ری‌زان تعیین می کند. 

شرایط امتیاز دهی راهبران ارشد بر چه اساسی است؟

فرم های نظر سنجی تکمیل شده توسط کارآفرین ها و راهبران میدانی در طول دوره راهبری ، و جمع بندی ری‌زان از میزان رشد کسب و کار ، امتیاز راهبر ارشد را تعیین می کند.

نظارت بر راهبران ارشد چگونه است؟

تمام اجزاء در ری‌زان بر یکدیگر نظارت می کنند و نشانه و خروجی آن هم در قالب فرم های نظر سنجی و نتایج به دست آمده از عملکرد مجموعه و تاثیر آن در میزان رشد کسب وکار دیده می شود . تمام فعالیت ها منتشر می شود و سامانه ری‌زان امکان دسترسی مجاز به سوابق و نتایج عملکرد هر جزء را برای سایر اجزاء فراهم می کند ، البته با رعایت اصول حفظ محرمانگی اطلاعات کاری و اصل عدم رقابت 

 مراحل  و شرایط پذیرش راهبر میدانی در ری‌زان چیست؟ آیا نیاز به سابقه فعالیت در کسب و کار و یا کارآفرینی دارد؟

ثبت نام ، شرکت در دوره آموزشی و دریافت تاییدیه از ری‌زان پس از حضور در مصاحبه اولیه ، مواردی مانند داشتن سابقه کارآفرینی و کسب و کار نیز امتیاز مثبت خواهد داشت.

منافع راهبر میدانی در ری‌زان چیست؟

مهمترین منفعت راهبر میدانی دریافت سهام در کسب وکارها یا سهم از حق مشاوره هاست ولی ری‌زان هزینه های ایاب و ذهاب و ضروری را پرداخت می کند.

خدمات ری‌زان به راهبر میدانی چیست؟ و این خدمات آیا هزینه ای برای راهبر دارد؟

برگزاری دوره های آموزشی متنوع توسط ری‌زان یا راهبران ارشد و یا معرفی راهبر میدانی به موسسات همکار جهت دریافت آموزش های مورد نیاز و همچنین فرصت همکاری و دریافت تجربیات از راهبران ارشد. ضمنا ری‌زان هزینه دوره های آموزشی را به تشخیص خود تقبل می کند. 

همچنین آموزش های مستمر (در نتیجه تبادل تجربیات و هم افزایی در طول زمان بین راهبران) توسط ریزان صورت می گیرد.

آیا خدمات راهبر میدانی در ری‌زان زمان های از پیش تعیین شده دارد؟

حتما زمانبندی فعالیت ها از قبل تعیین می شوند ولی راهبر میدانی با توجه به سهم در موفقیت کسب وکار ، به قدر کافی انگیزه برای پیگیری مستمر امور کسب وکار دارد.

شرایط خروج راهبر میدانی از ری‌زان چیست؟

راهبر میدانی همواره می تواند با انتقال مسئولیت به راهبر میدانی بعدی از ادامه همکاری با ری‌زان انصراف بدهد ، بدیهی است در صورت خروج، منافعی در آینده برای وی قابل تصور نخواهد بود. اما برای کسب و کاهایی که زمان تعهد آن برای راهبر به پایان رسیده است این منافع تغییری نخواهد کرد.

شرایط امتیاز دهی راهبران میدانی چیست؟

نظر کارآفرین و راهبر ارشد و جمع بندی ری‌زان

نظارت بر راهبران میدانی چگونه است؟

از طریق تحلیل و تجمیع فرم های نظرسنجی کارآفرینان و راهبران ارشد 

آیا راهبر میدانی نیز می تواند کارآفرین نیز باشد و از خدمات ریزان در زمینه کسب وکار خود استفاده کند؟

بله ، مانعی نیست که راهبر میدانی کسب وکار الف دارای کسب وکار ب باشد ولی طبعا باید راهبر ارشد و ری‌زان به این جمع بندی برسند که تضاد منافع وجود نخواهد داشت و اصل عدم رقابت و محرمانگی اطلاعات تجاری رعایت می شود و در نتیجه ممکن است اگر راهبر میدانی خواهان دریافت خدمات راهبری به عنوان یک کارآفرین شود ، ری‌زان از او بخواهد که به جای ارائه خدمات راهبری به کسب وکار الف به کسب وکار دیگری خدمات ارائه کند. 

ارتباط ری‌زان با موسسات و دانشگاه ها در چیست؟

دانشگاه ها و موسسات آموزشی در دنیا سالهاست که به این نتیجه رسیده اند ، تداوم شیوه فعلی که صرفا استفاده از دانش و اطلاعات علمی اساتید در رشته های عملی مانند کشاورزی ، کارآفرینی ، مهندسی صنایع ، حقوق و … است ، منجر به موفقیت آنها نمی شود ، چرا که شاخص بیکاری در همه کشورها و بخصوص شاخص جمعیت بیکار تحصیلکرده به این نکته توجه می کند که تحصیلکردگان بیکار یا ناموفق در تامین هزینه های زندگی از کدام دانشگاه یا موسسه آموزشی فارغ التحصیل شده اند و این اصلا نشانه خوبی نیست اگر به عنوان نمونه نیمی از فارغ التحصیلان یک دانشگاه همه یا بیکار باشند یا در مشاغلی غیر مرتبط با مدرک تحصیلی خود مشغول به کار شده باشند ، چرا که در دنیای رقابت میان مراکز آموزشی این اعداد بسیار مهم و تاثیرگذار هستند و خیلی وقت ها باعث کاهش اقبال دانشجویان به آن مرکز آموزشی شده و حتی منجر به سقوط درجه کیفی آن مجموعه در میان سایر دانشگاه ها می شود. 

راهکاری که دانشگاه ها و نهادهای معتبر در دنیا نظیر استنفورد ، هاروارد یا آکسفورد به آن رسیده اند ، ایجاد ارتباط دائم و مستمر یا نهادهایی است که محل تمرکز افراد با تجربه و با سابقه عمل گرا و کارآفرین هستند ، ری‌زان به عنوان یک باشگاه کارآفرینی و جایی که افراد متنوع و متفاوتی با تجربیات عملی گوناگون گرد هم آمده اند ، می تواند در برگزاری دوره های آموزشی ترکیبی Blended  به دانشگاه ها و نهادهای آموزشی کمک کند و در برگزاری کارگاه ها ، دوره های کوتاه یا بلند آموزشی ، مشارکت نماید. 

 مزیت ری‌زان برای سازمان ها، موسسات و دانشگاه ها نسبت به مراکز شتابدهنده در چیست؟

رویکرد ری‌زان نسبت به مقوله کارآفرینی به میزان قابل توجهی با شتاب دهنده ها متفاوت است ، در حقیقت شتابدهنده ها الزاما دارای راهبران ارشد در همه حوزه ها نیستند و گردانندگان شتابدهنده ها در اغلب موارد خودشان تجربه کارآفرینی ندارند و برای همین شتابدهنده ها می توانند برای ری‌زان یک مشتری باشند و با معرفی کارآفرینان عضو شتابدهنده به ری‌زان از “خدمات راهبری قابل اندازه گیری “ری‌زان” استفاده کنند ، دانشگاه ها هم برای ری‌زان یک منبع تولید کارآفرین هستند ، در این راه ری‌زان با شتابدهنده ها رقابتی ندارد بلکه در کنار خدمات یک شتابدهنده ، ری‌زان می تواند کارآفرینان معرفی شده از سوی یک مرکز دانشگاهی را راهبری کند یا در مسیر رشد یک استارت آپ راه اندازی شده در دل مرکز علمی ، با همکاری شتابدهنده ها ، امکان رشد کسب وکار ها را فراهم نماید. درک تفاوت عملکرد شتابدهنده ها و ری‌زان در اغلب مواقع آسان نیست ولی با اجرای چند نمونه و در عمل روشن می شود که چگونه ری‌زان با شتابدهنده رقابت نداشته و بلکه میتواند با همراهی آن ، به دانشگاه ها و تیم های کاری و کارآفرینی بر آمده از یک دانشگاه خدمات راهبری ارائه نماید.

مراحل درخواست خدمات ری‌زان برای موسسات و دانشگاه ها به چه ترتیبی است؟

(مراحل خاصی وجود ندارد ، بعد از اجرای یک مورد نمونه همکاری با یک مرکز علمی و تعریف انتظارات و خروجی های مطلوب ، فرم ها و دستورالعمل ها و توافقنامه ها به دست خواهند آمد .)

  شرایط استفاده از  خدمات ری‌زان برای موسسات و دانشگاه ها چیست؟

وجود مرکز رشد یا مرکز توسعه کارآفرینی و عبور دانشجویان از مراحل ابتدائی آشنائی با کسب وکار و داشتن تیم و محصول مانند بقیه کسب و کارهای قابل پذیرش در ری‌زان، شامل حال دانشگاه ها هم می شود ، البته با فرض ارائه خدمات راهبری بر اساس دریافت هزینه مشاوره و راهبری، ری‌زان می تواند در مواردی که دانشگاه یا مرکز مربوطه متقاضی دریافت خدمات اینچنینی باشد ، وارد ارتباط و توافق شود.